Post-VM

En dryg vecka efter min hemkomst från Skottland och VM far tankarna fortfarande runt i huvudet. Jag har inte riktigt landat än vid tanken att jag upprepade fjolårets fantastiska resultat; ett individuellt VM-GULD och ett stafett VM-BRONS! Jag får nästan nypa mig i armen.

11053534_10155963578095541_3976824564245702762_o

Stafettlaget som tog brons! Från vänster Helena Jansson, jag och Emma Johansson. Emma tog även brons på medeldistansen. Foto: Jan Kocbach

När jag tänker tillbaka på den vårsäsong jag har haft känns det otroligt att jag lyckades fokusera och få tillgång till alla mina krafter just där och då. För jag tror att det var precis vad som skedde -och det är därför jag känner som jag gör just nu. Jag brukar kalla det post-VM syndrom.

Efter att jag lyckats få ut det där allra sista på det jag har haft som ett mål under ett års tid kommer de klassiska post-VM symptomen; tomhet och obeskrivlig trötthet både fysiskt och mentalt. Varje år blir jag överrumplad! Alla planer och all träning har varit med fokus på VM och därefter är dagboken tom. Det är fascinerande hur kroppen tydligt signalerar att det enda den vill göra är att vila.

Därför har jag njutit av att ha några dagars helvila och sedan bara tränat lite lätt utan att pressa mig. Jag har stannat till under passen för att plocka kantareller, blåbär och hallon.

Skogens guld, kantareller.

Skogens guld, kantareller.

Jag har valt träningsställen med extra omsorg för att säkerställa att det går att bada efteråt.

Många gånger har jag tänkt tillbaka på de där dagarna i Skottland och ”boostat” själen med de många goda minnen jag tar med mig därifrån; den skotska skogen, stämningen i laget, alla fantastiska supporters och så mycket mycket mer.

Med lite bilder försöker jag förmedla några känslorna som jag upplevde och via länkarna nedan kan du följa mig under mitt guldlopp på SVT play och gps-trackingen samt kartorna från de distanser jag sprang.

Guldloppet på SVT-play medeldistans

GPS-tracking medeldistans med 2DRerun

Karta medeldistans   Karta stafett   Karta långdistans

Precis efter målgång på medeldistansen och jag börjar förstå vad som har hänt. Foto: Jan Kocbach

Precis efter målgång på medeldistansen och jag börjar förstå vad som har hänt. Foto: Jan Kocbach

En glad guldmedaljör. Foto:  Jan Kocbach

En glad guldmedaljör. Foto: Jan Kocbach

Ögonblick från långdistansloppet i Glenn Affric. Fantastisk och utmanande terräng. Foto: Malin Björkqvist.

Ögonblick från långdistansloppet i Glenn Affric. Fantastisk och utmanande terräng. Foto: Malin Björkqvist.

Lagkram efter mållinjen på stafetten där det blev ett brons! Danmark imponerade och vann. Foto: Malin Björkqvist.

Lagkram efter mållinjen på stafetten där det blev ett brons! Danmark imponerade och vann. Foto: Malin Björkqvist.

Jag hoppas att ni alla också haft en riktigt bra sommar och fyllt på med goda minnen! Nästa gång jag skriver här blir det fokus på er igen och pepp för att hålla igång och skapa goda träningsrutiner under hösten. /Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra × 5 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>