Sommarläsning och 11 dagar kvar till VM

Sedan en vecka tillbaka har jag varit på plats i Asiago, Italien, för att göra de sista förberedelserna inför VM. För mig startar mästerskapen med långdistansfinal onsdag den 9 juli. Den tuffaste träningen är gjord och nu handlar det mycket om att våga vila det som behövs för att kroppen ska överkompensera sig och komma i toppform. Därför har jag också bytt miljö och igår flyttade jag mitt boende till Passo Rolle som ligger cirka 2000 m.ö.h. Här blir det dagar utan orientering och mer fokus på naturupplevelser och att umgås med de i laget som valt ett upplägg med vistelse på lite högre höjd (som ju förutom fantastisk miljö kan innebära fysiologiska fördelar).

Tyvärr är inte vädret det bästa, men det kommer säkerligen. Tills dess att solen tittar fram finns mycket tid över att läsa. För dig som är riktigt intresserad av kartor delar jag gärna med mig av ett sommarläsningstips. I senaste numret av Scientific journal of orienteering kan du bland annat läsa artiklarna; Orienteering maps and the science of cartography och Cartography and Orienteering: the Implementation of New Cartographic Techniques in Making Orienteering Maps.

Moln över Passo Rolle ger tid för sommarläsning.

Moln över Passo Rolle ger tid för sommarläsning.

 

En reaktion på “Sommarläsning och 11 dagar kvar till VM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 × fyra =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>