En urladdning som gav guld

IMG_3339Med några veckors perspektiv är det fortfarande svårt att ta in allt som hänt. Det har varit starka upplevelser åt olika håll. Av glädje att göra mitt bästa där och då, av lättnad över att nå mitt långsiktiga mål och av överraskning att loppet räckte hela vägen då jag gjorde ett par misstag i inledningen.

För tre veckor sedan tog jag mitt andra individuella VM-guld i karriären, denna gång på medeldistans. Jag måste nästan nypa mig i armen. Jag kommer aldrig att vänja mig vid känslan att vinna på ett VM, men den här gången såg jag till att verkligen njuta av stunden och dela upplevelserna med alla på plats, trots det tumult som uppstår. Det var många svenskar som följde tävlingarna på arenan, däribland många unga supporters som jag hoppas jag inspirerat till att fortsätta med orientering!IMG_3307

Banan var tuff fysiskt, det bjöds på stark kupering och den var bitvis tekniskt mycket utmanande. Jag orienterade bättre och bättre loppet igenom och jag gav verkligen allt ända fram till mållinjen. Se banan med GPS-trackningen från loppet här. Officiella resultat här.

All kraft och energi under våren har varit med fokus på de där dagarna, andra veckan i juli, i italienska Lavarone.  Dagar jag för alltid kommer att minnas med glädje. Inte bara loppen i sig utan också allt runt omkring.

Men några dagar efter hemkomsten kom baksmällan. En obeskrivlig mental och fysisk trötthet av den stora urladdning som varit och som jag inte alls var beredd på. Jag åkte ner till Skåne för att delta på O-ringen som är ett fantastiskt arrangemang för både elit och motionär. Mina lopp de två första dagarna var okej, men sen fanns det inget mer att ta av och med trötthet kom bommarna. Det var en påminnelse om att det inte bara är att ”ställa ut skorna”. Att förberedelserna är en stor del av prestationen. På väg hem kom förkylningen smygande, kroppen brukar själv tala om när det är dags vila om man lyssnar på den…

photo 3 IMG_3440Efter sommarens orienteringsäventyr har jag tagit mig tid för saker jag längtat efter såsom kajaktur i skärgården, långpass på fjället inkluderat hjortronplockstopp och så många bad som bara varit möjligt.

I slutet av september går SM-tävlingarna i Uppland. Då är jag redo igen. Nu njuter jag av sommaren som varit . Hoppas ni också haft en riktigt fin sommar! /Annika

PS. På stafetten tog herrarna guld genom Jonas Leandersson, Fredrik Johansson och Gustav Bergman. Helena Jansson, jag och Tove Alexandersson sprang hem ett brons!