VM-GULD och O-ringen

Wow. Vilken avslutning det blev på mitt VM. Tack för alla fina gratulationer för mitt VM-guld från er på Metria! En längre tillbakablick på VM kommer efter O-ringenveckan som startar idag!

Tills dess några bilder från VM och en bild från skärgården där jag samlat på mig ny energi till veckan som kommer.

bild (2) bild (1) bild (3)

 

Sexa i världen

Igår blev jag sexa på långdistans-VM i Lavarone, Italien. Ett lopp som var en resa med många händelser och många tankar efteråt. Jag lovar att dela med mig av dem efter att VM avslutats.

Nu är fokus mot medeldistansen i morgon. Min starttid är 13.38.30. Sedan stafetten på lördag! Hela svenska laget är laddade. Tävlingarna sänds live i SVT play. Liveresultat hittar du på hemsidan för VM, scrolla längst ned på sidan.

Benen har fått vila idag.

Nästan halvvägs genom VM

I lördags startade VM i orientering med sprint på Venedigs trixiga gator. Igår avgjordes sprintstafetten(första gången i VM-historien) i staden Trento. Båda loppen utan mig på startlinjen(springer skogsdistanserna i år) men som åskådare tagen av spänningen och som påhejande supporter till mina tävlande lagkompisar. Tävlingarna har följts av SVT hemma i Sverige och jag har hört även ickeorienterare säga att det varit underhållning att se. Kul!

Både medgång och lite stolpe ut har laget fått känna. Tove Alexandersson tog en fin silvermedalj på sprinten och i sprintstafetten blev Sverige fyra. En bra placering men så otroligt nära den eftertraktade medaljen. Men också en fantastisk prestation med tanke på omständigheterna. Helena Jansson på första sträckan sprang större delen av loppet med bara en sko efter att den andra blivit avtrampad. Helt otroligt att genomföra loppet och bara tappa futtiga femtio sekunder. Alla trodde nog att det var kört men Sverige kom igen och var på sista sträckan med i medaljstriden.

För mig har de två första distanserna ökat på längtan att få ställa mig på startlinjen, och snart är det dags. Idag, sista dagen innan starten på långdistansen, blir en lugn dag. Jag har planerat en kort jogg på förmiddagen innehållande några fartökningar och en eftermiddag med lite kartsnack och genomgång av tillkommande information från lagledarmötet.

På onsdags eftermiddag kommer det att vara en laddad Annika som kommer att stå på startlinjen, redo att ta sig an 11,0 km orientering fågelvägen med 495 meters stigning och 23 kontroller. Allt på en alldeles nyritad karta i skala 1: 15 000 med 5 m ekvidistans med en bana av banläggaren Fabio Hueller. En man som gissningsvis tillbringat otaliga timmar på att få till bra vägvalssträckor för att utmana oss. Vilken lyx att få möjlighet att  ta del av detta! SVT’s sändning startar klockan 14.00.

Ett regningt Trento under sprintstafetten.

Ett regningt Trento under sprintstafetten.